Huawei Technologies flyttar in i Skanskas kontorslokaler i Citygate

Foto: Skanska

Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med telekommunikationsbolaget Huawei Technologies Sweden AB om 825 kvadratmeter kontorsyta på våning 25. Inflyttning sker 1 februari 2024.

– Vi hälsar Huawei välkomna till Citygate. Det känns fantastiskt kul att lokalerna här i huset motsvarar de högt ställda krav och önskemål Huawei ställer på sina nya kontorslokaler. Detta visar att Citygate attraherar både med sin utformning och välutvecklade servicekoncept, vilket skapar en spännande mix av branscher och kompetenser, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate certifieras enligt både WELL och högsta nivån i LEED, där till exempel huset drivs till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby.

Citygate med sina 36 våningar, 144 meter och 42 000 kvadratmeter har inflyttade hyresgäster som tex Sector Alarm, Visma, Flodéns, Verahill, Parttrap, WSP och Manpower. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med brett servicekoncept, träningsmöjligheter via Omnias hälsohub, cykelhotell, restaurang och café som drivs av Compass group.