Stockholms Auktionsverk flyttar till EXPO-huset i hjärtat av Sickla

Foto: Paulina Torbjörnsen

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms Auktionsverk som flyttar sin verksamhet till Sickla. Avtalet omfattar drygt 1 700 kvadratmeter i det gamla EXPO-huset i hjärtat av Sickla. I och med etableringen stärks Sicklas position inom hållbarhet och återbruk ytterligare.

Stockholms Auktionsverk är världens äldsta auktionshus. Under 2024 kommer auktionshuset att fira 350 år i branschen – ett historiskt jubileum som också innebär att man sålt barock, rokoko och gustavianskt sedan föremålen ansågs samtida. I kundregistret hittar man namn som Karl XI, Gustav III, Carl Michael Bellman, August Strindberg och Selma Lagerlöf.

– Efter lång tids letande har vi nu landat i Sickla, en plats som passar oss och vår verksamhet helt perfekt. Det här är design- och kulturkvarter där vår kundkrets är högst närvarande och vår verksamhet ännu mer kan komma till sin rätt. Dessutom i en vacker lokal där fastighetsägaren Atrium Ljungberg vårdat och bevarat mycket av arkitekturens ursprungliga karaktär och originaldetaljer. I det finner vi och vår nya hyresvärd en stark gemensam grund, säger Stockholms Auktionsverks operativa chef Johanna Casselbrant.

Stockholms Auktionsverk har tio filialer: i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Helsingfors, Hamburg, Köln och Düsseldorf. I och med flytten byter Stockholms Auktionsverk Globen namn till Stockholms Auktionsverk Sickla. Under våren 2024 slår de upp portarna i Sickla, i den anrika byggnaden EXPO där Atlas Copco tidigare visade upp sina senaste innovationer för världen. 

Foto:  Måns Berg
– Vi är väldigt glada att Stockholms Auktionsverk väljer Sickla och Atrium Ljungberg. Det blir ett fantastiskt tillskott till Sicklas redan breda utbud där design, historia, hållbarhet och återbruk nu får en helt ny dimension, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Sickla.