Vinnarna av årets BA Tech Awards

Foto: Business Arena Stockholm

Årets BA Tech Awards tävling är nu avgjord. Det är ProptechOS i kategorin mest innovativa PropTechbolag, Akademiska Hus i kategorin mest innovativa offentliga verksamhet och Link Arkitektur i mest innovativa fastighetsaktör som vinner Business Arenas prestigefyllda pris i samarbete med Nordic PropTech Initiative och PropTech Sweden.

På Business Arena den 21 september hyllades de lyckliga vinnarna. I tävlingen var det nio finalister som hade röstats fram och fick pitcha sin tjänst eller projekt inför juryn. Digitalisering och omsättning i praktiken är några kriterier som bidrog till vilka som skulle bli vinnare av BA Tech Awards 2023.

Juryns motivering för vinnaren i kategorin mest innovativa proptech-bolag lyder:
Affärsvärdet är tydligt. Framförallt ett verktyg som fångar in och löser ett problem som många fastighetsbolag brottas med, att kunna välja och nyttja den teknik som redan finns tillgängligt. Genom att sänka tröskeln när det handlar om teknisk kompetens och inte minst de kostnader som uppstår när teknik ska integreras har man skapat ett verktyg som öppnar dörren även för de mindre aktörerna. 

Juryns motivering för vinnaren i kategorin mest innovativa fastighetsaktör lyder:
En teknisk lösning som på många sätt överträffar hjärnan sades med beundran i juryn. Arbetsmetoden ligger i framkant när vi talar om att våga testa vägar som utmanar den bransch man själva verkar inom. Ett praktexempel på den ursprungliga tanken att det digitala ska underlätta människans mer monotona uppgifter och därmed skapa tid och utrymme för den kreativa processen. 

Juryns motivering för vinnaren i kategorin mest innovativa offentliga verksamhet lyder:
Att skapa en bättre kundupplevelse är något som är grundläggande i fastighetsbranschen. Kan man samtidigt skapa en effektivare verksamhet både vad gäller affärsnytta och miljö så är det givetvis jackpott. Med realtidsdata, en konkret pitch och tydliga fakta säger man nej till outnyttjade ytor.