Jacy’z Hotel & Resort Nominerad till prestigefylld arkitekturpris

Bild: Jacy'z.

Gårda, Göteborg - Jacy’z Hotel & Resort har blivit nominerad i en av världens mest ansedda arkitekturtävlingar, ArchDailys "Building of The Year 2024". Med en imponerande mängd på 215 miljoner sajtbesök årligen är ArchDaily en av de ledande plattformarna för arkitektur och design i världen.

Att vara en del av tävlingen om ArchDailys Building of the Year Award är en enorm ära för Jacy’z och Kineum, säger Marco Folke Testa, arkitekt och VD på Reflex Arkitekter.

"Att Jacy’z och Kineum har chansen att bli internationellt erkända för sin arkitektur skulle verkligen vara ett bevis på det hårda arbete och den dedikation som alla inblandade har lagt ned på det här projektet", tillägger han.

Jacy’z Hotel & Resort, som firade ett år nyligen, är långt ifrån en vanlig hotellbyggnad. Konceptet bakom Jacy’z och Kineum är att erbjuda en mångfald av upplevelser och attraktioner för olika målgrupper. Från pool club och playground till flera restauranger, golfsimulatorer och möteslokaler, erbjuder denna destination något för alla.

Byggnadens arkitektur, utmärkt av sin unika och vågade design, är ett resultat av ett nära samarbete mellan arkitektkontoret Reflex och ESS Group.

"Att bli uppmärksammade internationellt för denna destinations arkitektur gör oss mycket stolta. Reflex Arkitekter hade en vision som vi verkligen älskade, att skapa något annorlunda och nyskapande. Vi är stolta över att ha varit en del av denna process", säger Jonas Stenberg, VD och grundare av ESS Group.

Finalisterna i tävlingen meddelas den 14 februari och vinnarna utses den 22 februari efter omröstning bland ArchDailys läsare.