Wihlborgs förnyar och förbättrar Nordeas lokal i Malmö med långsiktigt avtal

Bild: Wihlborgs.

Fastighetsbolaget Wihlborgs har tagit ett steg mot att förbättra Nordeas kontorslokaler i Östersjön 1 på Carlsgatan i centrala Malmö. Nordea har förlängt sitt avtal med Wihlborgs med ytterligare tio år och planerar nu att fräscha upp lokalerna för en förbättrad kundupplevelse.

Avtalet omfattar 5 500 kvadratmeter och sträcker sig över en period på tio år, med tillträde från och med den 1 februari 2024.

Den nya planlösningen innebär att Nordeas kunder kommer att få en egen entré och att kundytorna kommer att fräschas upp för att ge en mer inbjudande atmosfär.

Dessutom kommer fastigheten att förbättras med Wihlborgs egna energiinnovationer, som tillsammans med befintliga fjärrvärme- och fjärrkylsystem kommer att återvinna värme och kyla i fastigheten. Fastigheten är redan certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift silver och har biodling samt solceller på taket.

Ulrika Hallengren, VD för Wihlborgs, uttryckte sin glädje över det fortsatta samarbetet med Nordea och betonade att den nya utformningen av lokalerna kommer att ge en uppfräschning för både fastigheten och Nordeas medarbetare och kunder.