Emilshus expanderar med förvärv av fastigheter i Östergötland och Småland

Bild: Emilshus.

Emilshus tar ett betydande steg framåt genom förvärvet av åtta fastigheter i Östergötland och en fastighet i Småland till ett värde av 179 miljoner kronor. Denna affär innebär en ökning av den totala uthyrbara ytan till cirka 15 000 kvadratmeter, med en genomsnittlig återstående hyrestid på 2,9 år och ett årligt hyresvärde på 16,5 miljoner kronor.

I Östergötland omfattar förvärvet fem fastigheter i Linköping, en i Norrköping och två i Motala. Dessa fastigheter är fullt uthyrda med välrenommerade nationella hyresgäster som Ramirent, Dahl, Ramudden, Renta, Elajo och Wurth. Den Smålandska fastigheten, belägen i Växjö, är också fullt uthyrd med ReuseIT/Elanders som hyresgäst.

Med tillträde planerat att äga rum under första kvartalet 2024, kommenterar Jakob Fyrberg, VD för Emilshus, affären med entusiasm: "Emilshus fortsätter att växa och stärker vår närvaro ytterligare i Östergötland, en av våra nyare marknader. Det är fastigheter i utmärkta lägen med stabila hyresgäster, vilket passar oss mycket väl."

Detta förvärv positionerar Emilshus som en betydande aktör på den lokala fastighetsmarknaden och stärker deras portfölj med attraktiva och välskötta fastigheter.