HSB Södra Norrland erbjuder hjärtstartare för allmänheten

Willy Runnzell, affärsområdeschef på HSB Södra Norrland och Christer Karlsson på Plusab Medical Solution vid hjärtstartaren utanför HSBs kontor i Östersund. Foto: HSB Södra Norrland

HSB Södra Norrland erbjuder nu dygnet runt tillgång till hjärtstartare för allmänheten i centrala Östersund. En nyplacerad hjärtstartare vid Stortorget 3A kan nu användas av vem som helst för att potentiellt rädda liv.

Årligen drabbas omkring 6 000 personer i Sverige av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus, och endast en tiondel överlever. Willy Runnzell, affärsområdeschef på HSB Södra Norrland, betonar vikten av att erbjuda hjärtstartare utomhus för att öka överlevnadschanserna och skapa ett tryggare samhälle.

HSB Södra Norrland är stolta över sitt initiativ och har tidigare framgångsrikt implementerat en hjärtstartare i Sundsvall utan problem eller skadegörelser, enligt Tina Enheim, chef och medlem på HSB Södra Norrland.

För att uppmuntra andra bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att följa exemplet har HSB Södra Norrland ett samarbetsavtal med Plusab Medical Solution. Willy Runnzell hoppas att fler företag och organisationer tar initiativet att placera ut hjärtstartare utomhus för att öka möjligheterna att rädda liv.

Christer Karlsson på Plusab Medical Solution, som är samarbetspartner med HSB Södra Norrland, delar entusiasmen och ser möjligheten att bidra till att hjärtsäkra stadsområden, och han är engagerad i hjärtuppropet för att göra Sverige mer hjärtsäkert.