Partnerskap mellan Victoriahem och Elektroskandia

Victoriahem i byter ut 4 200 ljuspunkter i tre bostadskvarter i Norrköping.

Victoriahem genomför för närvarande en omfattande uppgradering av belysningen i tre bostadskvarter i Norrköping. Ungefär 4 200 armaturer byts ut mot Cardi-produkter från Elektroskandia. Syftet med projektet är att öka ljusstyrkan och därmed tryggheten för de boende samtidigt som energi- och underhållskostnaderna minskar.

b
Linda Sund, Victoriahem, Dan Darforth, Elcenter i Söderköping och Charlie Eriksson, Elektroskandia.

Som en av Sveriges största privata hyresvärdar, med cirka 40 000 lägenheter från Uppsala till Trelleborg, är Victoriahem engagerat i att förbättra sina fastigheter, många av vilka är över 50 år gamla. Elektroskandia har ett etablerat samarbete med Victoriahem inom belysningsområdet, vilket inkluderar en dedikerad produktkatalog för fastighetsförvaltning.

Elektroskandia, genom sin kompetens och breda produktutbud inom belysning, samarbetar nära med Victoriahem för att säkerställa att valen av belysningslösningar är både trygga och hållbara över tid.

Victoriahems strategiska inköpare, Therese Westh, betonar vikten av att investera i belysning för att öka säkerheten och tryggheten för hyresgästerna samtidigt som man minskar energi- och underhållskostnaderna, vilket också är en av drivkrafterna bakom det pågående projektet.

Det pågående projektet i Norrköping innebär uppgradering av belysningen både utomhus och inomhus, inklusive allmänna utrymmen som trapphus, källargångar, portar, tvättstugor och förråd. Samarbete med Elektroskandia och deras Cardi-belysningssäljare har varit avgörande för att utarbeta och genomföra projektet, inklusive inventering och förslag på lämpliga armaturer.

Genom att använda armaturer med integrerade sensorer strävar man efter att effektivisera belysningen ytterligare, vilket inkluderar att dimma ner ljuset i trapphus när ingen är närvarande och att helt släcka belysningen i stängda utrymmen.

Elektroskandia har också varit delaktig i att rekommendera lämpliga installatörer för projektet, vilket resulterade i att Elcenter i Söderköping vann upphandlingen och tog hem projektet.