Diös säljer fastigheter i Sundsvall och Umeå

Foto: Diös

Diös har genomfört två transaktioner där de sålde fastigheter i Sundsvall och Umeå med en total uthyrningsbar yta på 15 100 kvadratmeter. Försäljningspriset landade på 212 miljoner kronor, och överlämnandet av fastigheterna kommer att ske under april 2024.

I Sundsvall har fastigheten Skönsberg 1:73, som innehåller lättindustri, kontorsutrymmen och gym och är fullt uthyrd, sålts till Hjertman Fastigheter AB. I Umeå sålde de fastigheten Stipendiet 2 till Lärkstaden i samarbete med det lokala fastighetsbolaget Lerstenen. Den senare fastigheten inrymmer lokaler för handel, restauranger och bostäder. Den årliga hyresintäkten för båda fastigheterna uppgår till 23,2 miljoner kronor, och den ekonomiska uthyrningsgraden är 99 procent. Båda transaktionerna genomförs genom företagsförvärv och kommer att redovisas under andra kvartalet 2024.

Annie Franzon, transaktionschef på Diös, kommenterade att de under det första kvartalet genomfört fem fastighetsaffärer, vilket indikerar en ökad aktivitet på transaktionsmarknaden. De fortsätter att justera sin fastighetsportfölj mot kontorslokaler, i enlighet med sin strategi. Hon noterade även att både Hjertman Fastigheter och Lärkstaden är långsiktiga ägare med en stark vision för fastigheterna och stadsdelarna, vilket gör dem till attraktiva köpare.

Sten Hjertman från Hjertman Fastigheter AB uttryckte sin glädje över att stärka deras närvaro i Norra kajen-området och noterade att förvärvet kompletterar deras portfölj väl.

Rickard Danielsson, partner på Lärkstaden, betonade Umeås tillväxtpotential och deras förväntningar på förvärvet av fastigheten Stipendiet 2 för att stärka deras närvaro i staden.