Logistris expansionsplaner fortsätter

Foto: Charles Deluvio / Unsplash

Fastigheten Härryda Solsten 1:120 har ett gynnsamt läge i Mölnlyckeföretagspark vid Riksväg 40, mellan Göteborgs stadskärna och Landvetter flygplats. Förvärvet är i enlighet med bolagets strategi att investera i attraktiva fastigheter i växande stadskärnor där företag söker nya platser att etablera sig. Logistri har redan ägt en modern fastighet i området och kommer nu att ha en tydlig närvaro på en stark delmarknad med utmärkta kommunikationsförbindelser och många välrenommerade företag. Den förvärvade fastigheten har en uthyrningsbar area på 4 739 m2 och är fullt uthyrd till Scandraft AB enligt ett dubbelnettouthyrningsavtal, där hyresgästen ansvarar för alla löpande kostnader. Byggnaden uppfördes 2011 och är väl underhållen med en flexibel planlösning för framtida utveckling.

Om hyresgästen: Scandraft är experter inom olika material och tillbehör för bild-, dekor- och reklamproduktion. Bolaget grundades 1992 och har en årlig omsättning på 284 miljoner kronor. Deras produktion inkluderar tryckning och skärning av skivmaterial i aluminium, plast och kartong samt märkning och fräsning med gravering och laser. Scandrafts kunder återfinns inom industri, skyltning, handel, samt offentlig sektor runt hela Östersjöregionen.

Efter förvärvet har Logistris fastighetsportfölj utökats till 20 fastigheter i Stockholm, Göteborg och andra större orter i södra Sverige, med en total uthyrningsbar yta på 186 052 m2.

"Logistri genomför ännu ett förvärv som förstärker vår portfölj av fastigheter i storstadsområden. Förvärvet är ett viktigt steg mot vårt mål att nå en fastighetsvärdering på 5 miljarder kronor vid utgången av 2028. Detta förvärv är det andra sedan vi genomförde en nyemission förra hösten och vi planerar att fortsätta med förvärv som fokuserar på kassaflöde och långsiktigt värdeskapande," säger David Träff, VD för bolaget.