Historia möter modernitet - Patriams nya fastighet

Stefan Lindhoff, VD Gemfast, Andreas Holmberg, VD Patriam

Den 19 mars 2024 tillträdde Patriam fastigheten belägen på John Ericssongatan 4, en strategisk plats intill Norr Mälarstrand. Förvärvet representerar en betydande milstolpe för Patriam och är i linje med bolagets affärsstrategi, vilket stärker deras närvaro i Stockholms innerstad. Fastigheten, som tidigare ägts av Gemfast och stått tom under en längre tid, erbjuder en unik möjlighet för Patriam att utveckla och skapa ett modernt och hållbart boende som kommer att berika både invånarna och området.

Andreas Holmberg, VD för Patriam, uttrycker glädje över att ha projektet på John Ericssongatan 4 i bolagets portfölj och ser fram emot att påbörja den omfattande rivningsprocessen för att skapa ett boende som ska stå sig väl även om 100 år. Arkitema Architects har valts som arkitekter för projektet efter en arkitekttävling och deras expertis kombinerat med Patriams erfarenhet inom bostadsutveckling förväntas resultera i en harmonisk och modern utformning som smälter väl samman med områdets historiska arkitektur.

Patriams fokus på dagens moderna livsstil och samtidiga bevarande av känslan av rymd och öppenhet reflekteras i planlösningarna för det nya boendet. Arkitema har noggrant tagit hänsyn till den befintliga strukturen och kompositionen hos det gamla huset för att skapa en fasad som smidigt integrerar sig i stadsmiljön. Samarbetet mellan Patriam och Arkitema syftar till att skapa tidlösa och progressiva bostäder som balanserar historisk arv med moderna estetiska inslag.

Fantastic Frank har valts som mäklare för projektet på grund av deras lokalkännedom och expertis inom marknadsföring av unika fastigheter. Patriams marknads- och försäljningschef, Emilia Sjöblom Adolfsson, ser fram emot det spännande samarbetet.

För mer information om projektet, besök gärna Patriam.se där ytterligare detaljer om projektet och dess utformning kommer att finnas tillgängliga.