Ny detaljplan godkänd för Albyberg

Bild: Natursvampen AB

Ett betydelsefullt framsteg i utvecklingen av Albyberg till en attraktiv företagspark har nu tagits. Den detaljplan som gäller för delen av Alby 1:9, känd som "restaurangtomten", godkändes av kommunstyrelsen den 12 februari 2024 och har nu blivit juridiskt bindande. Inom ramen för den nya detaljplanen möjliggörs cirka 5400 kvadratmeter bruttoarea för verksamheter inom centrum, konferens och idrott. Dessutom planeras 135 parkeringsplatser i den norra delen av området.

Linus Björkman (M), ordförande för samhällsbyggnadsutskottet i Haninge kommun, kommenterade utvecklingen av Albybergs verksamhetsområde och betonade dess betydelse för näringslivet och arbetsmarknaden i södra Stockholmsregionen. Han betonade att antagandet av detaljplanen är en viktig milstolpe i arbetet med att skapa en attraktiv företagspark i Haninge.

Det primära syftet med detaljplanen är att stärka Albybergs verksamhetsområde som en lockande arbetsplats genom att möjliggöra etablering av olika verksamheter såsom butiker, restauranger, kontor, idrottsanläggningar och konferenslokaler. Dessutom syftar planen till att skapa en tydlig skyltplats för företagsområdet.