Nabo stärker närvaron i Malmö

Foto: Nabo

Fastighetsförvaltningsföretaget Nabo ökar sitt engagemang i Malmö genom att införa nya ledare inom ekonomisk, teknisk och juridisk förvaltning. En utmanande situation för Malmös bostadsrättsföreningar har uppstått på grund av lågkonjunktur, inflation och ökade krav på rapportering. För att möta dessa utmaningar har bostadsrättsföreningar i Skåne ökat sina avgifter med i genomsnitt 9,8 procent mellan december 2023 och januari 2024, jämfört med 8,1 procent ökning under årsskiftet 22/23. Detta är en respons på högre kostnader och de uppdaterade kraven enligt årsredovisningslagen.

Fredrik Fexe, VD för Nabo, kommenterar: "Flera faktorer, såsom höga räntor, inflation och ökade underhållskostnader, har skapat en utmanande ekonomisk situation för Malmös bostadsrättsföreningar. För att möta dessa utmaningar behöver förvaltningsbranschen modernisera sin rådgivning och förbättra sin förmåga att stödja föreningarna aktivt. Vårt arbete i Malmö fokuserar på just detta."

Nabo har utsett Cipi Juguvic, Arben Latifi och Christina Fregne som chefer för ekonomisk, teknisk och juridisk förvaltning. Dessa erfarna ledare kommer att samordna Nabo's resurser och expertis för att bättre betjäna Malmös bostadsrättsföreningar.

Cipi Juguvic kommenterar: "Vi ser en stor potential hos Malmös bostadsrättsföreningar och kommer att arbeta hårt för att frigöra den genom effektiv rådgivning och samarbete."

Arben Latifi betonar vikten av långsiktigt tänkande och smarta underhållsplaner: "Genom att hantera kostnader och genomföra välplanerade underhållsåtgärder kan vi skapa ekonomisk stabilitet över tid för bostadsrättsföreningarna och deras medlemmar."

Christina Fregne poängterar vikten av förebyggande arbete för att undvika tvister: "Förändringar i hur bostadsrättsföreningar styrs och fungerar, särskilt relaterat till uthyrning och användning av gemensamma utrymmen, gör det nödvändigt att göra grundarbetet i styrelsen för att undvika konflikter och oenighet i föreningen."