Thansen och Svenska Handelsfastigheter expanderar tillsammans

Foto: Joanna Kosinska / Unsplash

Svenska Handelsfastigheter fortsätter att utöka sin verksamhet tillsammans med den danska kedjan Thansen, en ledande aktör inom däck, reservdelar och andra biltillbehör. Detta sker efter att Thansen har undertecknat sitt femte hyresavtal med Svenska Handelsfastigheter. Avtalet gäller en ny butikslokal på cirka 1 100 kvadratmeter vid Hemlingby köpcentrum i Gävle, med planerad öppning i september.

"Vi expanderar snabbt och etablerar oss i Sverige med hjälp av Svenska Handelsfastigheter, som visar stor förståelse för vår verksamhet. Som en ny aktör på den svenska marknaden ser vi fram emot att välkomna nya kunder och bidra till den lokala handeln i varje stad där vi etablerar oss," säger Alija Konjaric, koncernkedjechef för Thansen Sverige.

Svenska Handelsfastigheter har underlättat Thansens snabba expansion i Sverige. I december öppnade Thansen i Kristianstad, och så sent som i november tecknade de hyresavtal för butikslokaler vid Stallsiken i Skövde, Ingelsta marknad i Norrköping och Kupolens handelsområde i Borlänge, vilka alla kommer att öppna under 2024.

”Thansen utökar sitt utbud vid Hemlingby samtidigt som butiken markerar ytterligare framsteg i vårt givande samarbete. Det är också ett bevis på vår breda täckning över landet med närvaro i 145 av Sveriges 290 kommuner, vilket är attraktivt för internationella aktörer som vill etablera sig i Sverige," säger Knud Lauridsen, förvaltningschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Thansens målsättning är att öppna 70-80 butiker. Sedan sin start 1991 har Thansen framgångsrikt expanderat till 86 butiker i Danmark och 46 butiker i Norge sedan de påbörjade sin etablering där 2017.