Atrium Ljungberg och VEGA inleder samarbeten

Foto: Atrium Ljunberg AB

Atrium Ljungberg har ingått avtal med det tyska företaget VEGA inom mätteknik. Avtalet innebär att VEGA kommer att hyra cirka 700 kvadratmeter moderna kontorslokaler i Life City i Hagastaden.

VEGA är en global aktör inom sensorer för mätteknik och betjänar olika industrier som vatten, energi, läkemedel, kemikalier, mat och dryck. Bolaget grundades för över 60 år sedan och har nu över 2100 anställda världen över. Den svenska delen av verksamheten kommer att flytta in i de nya kontorslokalerna i Life City i Hagastaden i april.

Jürgen Schuijren, VD på VEGA, säger: "Vi ser fram emot att etablera oss i Life City i Hagastaden. Platsen är idealisk för oss och vi kommer att vara en del av ett sammanhang med många andra företag inom kunskapsintensiva områden."

Life City blev färdigbyggt i början av 2022 och ligger på en av Sveriges mest strategiska platser, ovanpå E4:an mitt i Hagastaden. Bland de nuvarande hyresgästerna finns företag som Academic Work, Polarium och Immedica Pharma. I februari flyttar även Tradera sitt huvudkontor till Life City. Bottenvåningen rymmer restaurangen K-märkt samt stora och moderna konferens- och möteslokaler.

Atrium Ljungberg är en av de ledande fastighetsutvecklarna i Hagastaden och äger både ombyggda industrianläggningar och moderna kontorsbyggnader. Utöver Life City inkluderar deras bestånd Mineralvattenfabriken, Industricentralen och PV-palatset, som för närvarande renoveras för att bli moderna kontor med industriell karaktär och beräknas vara klara för inflyttning år 2025.

Hagastaden planeras att växa fram till 2030 med 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya bostäder. Ett av de största planerade parkprojekten i Stockholm, som kommer att förena Hagastaden med Hagaparken, planeras att genomföras genom stadsdelen.

Robin Petersson, fastighetschef för Atrium Ljungberg i Hagastaden, välkomnar VEGA till Life City och säger: "Vi är glada att välkomna VEGA till Life City. Med utvecklingen av Hagastaden ser vi ökat intresse för hela området. Det finns en unik internationell atmosfär här som inte finns på andra platser i Stockholm, med allt från konstgallerier och restauranger på gatunivå till utomhusgym och barer på takterrasserna."

Hyresavtalet med VEGA är en del av ett grönt hyresavtal, vilket innebär att både hyresvärden och hyresgästen åtar sig gemensamma åtgärder för att bevara eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.