K2A tecknar förvaltningsavtal med SPG för bostäder i Tumba

Foto: Chris Liverani / Unsplash

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har ingått ett avtal om förvaltning med Scandinavian Property Group, SPG, för 150 bostäder, två lokaler och ett parkeringshus i Tumba, beläget söder om centrala Stockholm. Uppdraget innebär ansvar för drift, underhåll, tillsyn och uthyrning av lägenheter och parkeringsplatser. Fastigheten är belägen i Fågelbyn, ett nyligen utvecklat område i Tumba.

– Att allt fler företag väljer att samarbeta med oss för förvaltningsuppdrag är ett kvitto på vår förvaltningsavdelnings styrka och den proaktiva uthyrning vi bedriver. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med SPG, vars bostäder i Tumba är av hög kvalitet och kompletterar våra populära lägenheter i Vega i Haninge, säger Johan Knaust, VD på K2A.

K2A:s uthyrning stöds av en egen bostadskö med över 125 000 personer och en aktiv uthyrningsstrategi som håller vakansgraden låg. När Fastighetssverige rankade noterade fastighetsbolag baserat på deras uthyrningsprestationer under 2023 hamnade K2A på tredje plats bland bolag på large- och mid cap-listorna som redovisade uthyrnings- eller vakansgrad i sina årsrapporter.

– Förvaltningsavtalet med K2A är en viktig milstolpe för oss för att garantera en förstklassig boendemiljö för våra hyresgäster i Fågelbyn. Vi är glada över samarbetet med K2A, ett företag med gedigen erfarenhet och kompetens inom fastighetsförvaltning, och ser fram emot att tillsammans skapa en trivsam och trygg miljö för våra hyresgäster, säger Björn Alexanderson, Head of Investment & Asset Management på Scandinavian Property Group.