HSB Norr stärker fastighetsutvecklingsavdelningen med ny chef

Jenny Axberg blir ny Affärsområdeschef för Fastighetsutveckling på HSB Norr

Jenny Axberg tillträder som ny affärsområdeschef för Fastighetsutveckling vid HSB Norr. Hon kommer senast från Diös där hon arbetade som Fastighetsutvecklare med fokus på nyproduktion av både bostäder och kommersiella lokaler i norra Sverige.

Genom att välkomna Jenny Axberg möjliggör HSB Norr ett ökat fokus på nyproduktion och utveckling av befintliga fastigheter i en växande region. Organisationen expanderar sin verksamhet med det nya affärsområdet Fastighetsutveckling i strävan mot att bli en ännu mer hållbar samhällsaktör.

Mattias Lundström, vd för HSB Norr, kommenterar: "Jenny Axberg kommer främst att arbeta med markförvärv och främja byggande i vår region. Hon blir en naturlig samarbetspartner för kommuner och andra aktörer i området."

Jenny Axberg har en bred erfarenhet inom samhällsutvecklingsområden som väg, miljö, bygg och fastigheter. Utöver detta kommer hon också att ha det övergripande ansvaret för affärsområdet samt avdelningen Entreprenad och Energi, som stödjer bostadsrättsföreningar i att utveckla sina fastigheter.

Jenny Axberg själv uttrycker sin entusiasm för den nya rollen: "Jag ser fram emot att bidra till HSB Norrs fortsatta bostadsutveckling i Norr- och Västerbotten. Att skapa och utveckla kvalitativa och hållbara bostäder, där människor vill leva sina liv och känner sig trygga, är viktigt för mig."

Rekryteringen av Jenny Axberg skedde i samarbete med Cesab.