Acrinova förvärvar fastighet i Helsingborg

Foto: K. Mitch Hodge / Unsplash

Acrinova AB (publ) (”Acrinova”) tillkännager idag att bolaget har ingått ett avtal om förvärv av fastigheten Helsingborg Rausgård 20. Förvärvet av fastigheten genomfördes den 2 april 2024 och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 7 miljoner kronor.

Fastigheten Helsingborg Rausgård 20 är belägen på Elektrogatan 7 i Högastens verksamhetsområde i södra Helsingborg. Det är en fastighet med äganderätt och en tomtareal på 11 012 kvadratmeter. På fastigheten finns en byggnad klassad för livsmedelsbruk, uppförd 1968, med en total uthyrbar area på 2 785 kvadratmeter.

Den totala värderingen av fastigheten uppgår till 7 miljoner kronor. Säljare är Spendrups Bryggeriaktiebolag, som tidigare använde platsen för produktion av bland annat källvatten. Under de senaste åren har byggnaden fungerat som kallager.

”Acrinova fortsätter sin tillväxt genom förvärv och vi ser stor potential i fastigheten Helsingborg Rausgård 20. Fastighetens läge och förutsättningar är i linje med våra strategier och vi ser fram emot att vidareutveckla den,” säger Acrinovas VD, Ulf Wallén.