Främre Boländerna - Vecturas hållbara framtidssatsning

Bild: Katarina Fu, affärsutvecklare Vectura Fastigheter.

Från och med våren 2022 har Vectura Fastigheter varit en aktiv del i utvecklingen av det innovativa kvarteret i Främre Boländerna i Uppsala. Nu presenterar de helt nya visionsbilder för det första kvarteret i området, planerat att stå klart under slutet av 2026. Detta område omvandlar ett industriområde till en dynamisk stadsdel med fokus på kunskap och kreativitet mitt i centrala Uppsala.

I Främre Boländerna utvecklar Vectura Upside Stories, ett nytt område bestående av två kvarter om totalt 30 000 kvm, som sammanför aktörer inom vetenskap, teknik och hållbarhet. Det är en plats där näringsliv, akademi och forskning kan blomstra och växa tillsammans. Fram till 2030 kommer det att skapas totalt 5 500 nya arbetsplatser i Främre Boländerna. Dessutom kommer flera nya parker och restauranger att öppna i stadsdelen, vilket kommer att locka både lokalbefolkningen och besökare.

"Det är glädjande att vi idag kan visa nya visionsbilder på hur vårt första kvarter kommer att se ut. Här skapar vi en innovativ mötesplats för hela Uppsalas näringsliv, forskning och akademi, vilket också blir en del av vår nationella community med Forskaren i Stockholm, GoCo i Mölndal och The Loop i Lund. Med vår satsning i Uppsala binder vi samman våra kluster," säger Katarina Fu, affärsutvecklare på Vectura Fastigheter.

Satsningen Upside Stories i Främre Boländerna har höga ambitioner när det gäller att minska påverkan på miljö och klimat i enlighet med Vecturas hållbarhetspolicy. Vecturas mål är att uppnå klimatneutralitet i hela förvaltningsprocessen år 2025 och i byggnadsprocessen år 2030. Kvarteret kommer att miljöcertifieras med LEED Platinum.