SLP expanderar - Förvärvar logistikfastighet i Jönköping

Foto: SLP

SLP har nyligen förvärvat och tagit över ägandet av en logistikfastighet känd som Stigamo 1:66, belägen i norra delen av Stigamo. Den mark som tillhör fastigheten sträcker sig över cirka 38 500 kvadratmeter och den har en befintlig detaljplan som tillåter en nyttjandegrad på cirka 60 procent, vilket innebär att det är möjligt att bygga upp till cirka 23 000 kvadratmeter. Utöver detta äger SLP också grannfastigheten Stigamo 1:47.

Tommy Åstrand, vd för SLP, kommenterar förvärvet med att säga: ”Detta är vår första separat förvärv av en byggrätt. Jönköping är ett viktigt logistiknav och rankas som ett av de bästa i Sverige, med 80 procent av Sveriges befolkning inom en radie av 40 mil. Dessutom är fastigheten strategiskt belägen för logistikändamål och det finns ett starkt intresse för nybyggnation från både våra befintliga och nya hyresgäster.”

Marken är redan redo för byggnation och är en av de sista oexploaterade tomterna i det fullt utvecklade logistikområdet. Det här förvärvet kompletterar SLP:s befintliga portfölj av fem logistikfastigheter i Jönköpingsregionen.

Fastigheten förvärvades genom en bolagsaffär till ett avtalat fastighetsvärde på cirka 34 miljoner kronor från säljaren Nivika Fastigheter AB. Transaktionen finansierades med SLP:s egna medel.