Första spadtaget för MVB och Panattonis nya logistikfastighet i Landvetter

Vid spadarna fr v. i bild: Henrik Ljungdahl, vd MVB Väst, Fredrik Jagersjö Rosell, vd Panattoni Sverige, Helena Alterby Nordström, näringslivschef Härryda kommun och Mikael Johannison, vice ordförande kommunstyrelsen Härryda kommun. Foto: MVB

MVB bygger på uppdrag av Panattoni en ny logistikfastighet på 14 300 kvadratmeter nära Landvetter Airport, Göteborgs hamn och riksväg 40.

Ett första spadtag, tillsammans med representanter för Härryda kommun, markerade startskottet för den nya etableringen. Projektet, som pågått sedan början av året, inkluderar rivning av en äldre fastighet på tomten och markarbeten. Stor vikt har lagts vid att återanvända material inom projektet eller sälja dem vidare till andra projekt för att främja hållbarhet. Panattoni strävar efter att certifiera fastigheten enligt BREEAM nivå Excellent.

Fastigheten blir den första för Panattoni i Göteborgsregionen och är en del av deras strategi att öka sin närvaro på västkusten. Panattoni och MVB har även ett annat gemensamt pågående projekt i Åstorp, Skåne.

Detta är vårt första projekt i Göteborgsregionen och vårt första brownfield-projekt i Sverige. Att få utveckla en redan bebyggd fastighet i dåligt skick till en mer hållbar och modern anläggning känns extra kul. Vi har redan ett stort intresse från hyresgäster tack vare ett optimalt läge längs riksväg 40 och vi har redan ett flertal dialoger med potentiella kunder, säger Fredrik Jagersjö Rosell, MD på Panattoni Sverige.