Nytt logistikförvärv för UrbanLight i Vanda

Foto: UrbanLight property

Alma Property Partners och Alea Partners, genom deras samriskföretag UrbanLight, har förvärvat en last mile-logistikfastighet i Björkhagen, Vanda.

Detta är UrbanLights andra investering och innefattar Ängsullsgränden 3 i Björkhagen, ett starkt logistikområde nära Helsingfors flygplats. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på 4 500 m2 med en fri takhöjd på över 8 meter samt en stor gårdsyta. Hyresgäster inkluderar just nu Skanska Rakennuskone Oy och Pakkauspörssi Oy.

"Vår andra investering är i linje med UrbanLights strategi att förvärva högkvalitativa last mile- och logistikfastigheter i utmärkta lägen. Vi ser möjligheter att förbättra fastighetens hållbarhetsavtryck och att modernisera den genom energieffektiviseringsinvesteringar,” säger Robert Landtman, Partner och Head of Finland på Alma Property Partners.

"Förvärvet av Ängsullsgränden 3 visar Aleas förmåga att identifiera och genomföra attraktiva affärer utanför marknaden. Vår pipeline ser lovande ut och vi arbetar för att slutföra ytterligare transaktioner under våren", tillägger Mikko Haapalainen, Founding Partner på Alea Partners.