EMRI och Grønbech flyttar till nyrenoverade Meterbuen 27

Bild: Meterbuen 27

Elektronikföretaget EMRI och ingenjörs- och teknikföretaget Grønbech kommer att flytta in i Wihlborgs nyrenoverade, multifunktionella och energieffektiva kontorsbyggnad Meterbuen 27 i Skovlunde, nordväst om Köpenhamn, under hösten.

EMRI, ett 52 år gammalt dansk elektronikföretag som levererar styrsystem till olika typer av fartyg, har tecknat avtal om 3 300 kvadratmeter i Meterbuen.

Grønbech erbjuder service och lösningar inom energi, vatten och avlopp, industri samt stål och metall. Företaget grundades år 1828 och Meterbuen 27 (3 000 kvadratmeter) blir dess fjärde huvudkontor i företagets historia.

Tidigare hyrdes fastigheten huvudsakligen av en hyresgäst, som nu flyttar inom Wihlborgs fastighetsbestånd. Fastigheten genomgår en renovering i olika etapper med nya installationer, energiförbättringar och förnyade ytskikt.

"Vi expanderar snabbt inom både forskning och utveckling samt produktion. Vi ser fram emot att erbjuda bättre lokaler till våra anställda och hoppas att flytten kommer att ge verksamheten en extra skjuts", säger Morten Novak Bro, VD för EMRI A/S.

"Vi flyttar inte ofta, så vi satsar på ett långsiktigt samarbete med Wihlborgs. Att flytta lite utanför staden underlättar resan till arbetet för många av våra anställda", säger John Mathiesen, VD för Grønbech.

"Vi ser fram emot att välkomna EMRI och Grønbech till Meterbuen 27, som erbjuder företagen rymliga, flexibla och energieffektiva lokaler. Fastigheten ligger i ett av Skovlundes mest populära företagsområden, nära motorvägsnätet, bra bussförbindelser och bara 1,5 kilometer från Skovlunde station", säger Søren Kempf Holm, direktör för Wihlborgs A/S.

"Utvecklingen av Meterbuen 27 visar både hur vi kan erbjuda våra hyresgäster möjligheten att flytta inom vårt bestånd när behoven förändras och hur vi kan anpassa en fastighet för att möta marknadens ökande efterfrågan. I detta fall kombineras lager och logistik med kontor på ett attraktivt läge", säger Ulrika Hallengren, VD för Wihlborgs.