Einar Mattssons bostadsprojekt i Hagastaden

Illustrationsbild på kök i Lokstallarna

Hagastaden är ett stadsutvecklingsprojekt med fokus på life science där samhälle, forskning och näringsliv möts i en ny innerstadsdel. När Hagastaden är färdig 2030, kommer Stockholm att ha fått 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya lägenheter. Inkluderat de 243 bostäderna i projektet brf. Lokstallarna, kommer Einar Mattsson ha producerat cirka 750 av dessa lägenheter samt omkring 25 lokaler, vilket gör Einar Mattsson till en av de största bostadsutvecklarna i Hagastaden.

Lokstallarna ligger i den grönaste delen av Hagastaden, med fyra skifferklädda hus mot Norra Stationsparken som färdigställs samtidigt. Här korsar den långsträckta, timglasformade parken Hälsingegatan, som förbinder Vasastaden i söder med Science City-området i norr. Området kring brf. Lokstallarna blir därmed en naturlig knutpunkt och mötesplats, med kaféer och restauranger som berikar livet för både boende och besökare. Platsens järnvägs- och industrihistoria återspeglas i arkitekturen, bland annat genom de välvda fönstren på bottenvåningen som påminner om klassiska järnvägsstationer.

Premiumkänsla och trygghet vid köp är ett vinnande koncept Lokstallarna är ett koncept som noggrant utformats för att passa Hagastaden och dess målgrupp. 

– Einar Mattsson har varit med från början i Hagastaden och har fördjupat vår förståelse för marknaden och målgruppens behov. Vi fokuserar på familjer, par och singlar som uppskattar en ny urban miljö med höga kvalitetskrav. 

Brf. Lokstallarna erbjuder 243 lägenheter av hög kvalitet med ytor mellan 29 och 127 kvadratmeter. Varje av de fyra husen har en takterrass för gemensamt bruk, varav två är utrustade med soldäck, loungedel och utekök för umgänge och avkoppling, medan de andra två har utegym för träning och motion. Dessa olika terrassfunktioner är fördelade mellan de två bostadsrättsföreningarna, västra och östra, som har tillgång till samtliga funktioner. Dessutom erbjuder brf. Lokstallarna tio större fyrarumslägenheter med egna takterrasser.