Logicenters expanderar med nytt logistikcenter i finländska Tusby

Anläggningen kommer, enligt Logicenter, också att erbjudas möjligheten att anpassas efter framtida hyresgästers specifika behov, vilket garanterar en flexibel och långsiktig användning. Bild: Logicenter

Logicenters, en framstående aktör inom logistikfastigheter, har förvärvat en markyta på 25 000 kvadratmeter i Tusby, Finland. Med planer på att utveckla ett toppmodernt logistikcenter om 10 000 kvadratmeter, markerar detta köp en strategisk expansion i regionen. Byggstarten är planerad till tredje kvartalet 2024 och den nya anläggningen beräknas stå klar för inflyttning sommaren 2025.

Strategiskt läge nära Helsingfors flygplats

Den nya fastigheten kommer att ligga på Rykmentinportinkatu 3, strategiskt belägen med närhet till Helsingfors flygplats. Detta läge erbjuder utmärkta transportförbindelser till både huvudstaden och resten av Finland, vilket gör det till en attraktiv plats för företag som behöver effektiv logistik och distribution.

Ett steg framåt i hållbar logistik

Logicenters lägger stor vikt vid hållbarhet i alla sina projekt. Det nya logistikcentret i Tusby kommer att utrustas med geotermisk värme och solcellspaneler på taket, i linje med företagets ambition att minska sin miljöpåverkan och bidra till en mer hållbar fastighetsbransch.

Framtidssäkrar verksamheten med moderna faciliteter

"Vi är mycket glada över att ha säkrat denna mark med fantastiska förbindelser till hela landet. Det är ett idealiskt läge som kommer att ytterligare stärka vår position som ledande logistikleverantör i Finland. Vi ser fram emot att inleda byggprocessen och välkomna en framtida hyresgäst som kan dra nytta av denna toppmoderna anläggning", säger Jarkko Äikää, Commercial Director på Logicenters Finland.

Ny förvärvad mark banar väg för framtidens logistik

Med detta nya projekt fortsätter Logicenters att stärka sin position på den finländska marknaden, där efterfrågan på smarta och hållbara logistiklösningar fortsätter att växa. Den nya anläggningen i Tusby är ett exempel på hur företaget inte bara följer utan även leder utvecklingen mot mer hållbara och effektiva logistikfastigheter.

Källa: Pressmeddelande Logicenter