Wallenstam bygger i Årstaberg

Foto: David von Diemar / Unspalsh

Magdalena Andersson, partiordförande för Socialdemokraterna, och Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, officiellt invigt bygget av över 400 nya lägenheter i Årstaberg. Wallenstam planerar att skapa en ny siluett på Stockholms horisont med soliga balkonger, inbjudande fasader och färger som reflekterar stadens karaktär.

I det gamla industriområdet vid Årstabergs station växer ett nytt bostadsområde fram med cirka 1 000 bostäder, en grundskola och en ny kvarterspark.

– Att kunna påbörja en nybyggnation av lägenheter i dessa tider känns stort. Vi vet att efterfrågan är enorm och är därför stolta att med denna byggnation kunna tillföra över 400 nya lägenheter till Stockholm och Årstaberg, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Lägenheterna kommer att byggas nära Södermalm, mellan Liljeholmen och Årstafältet. Tvärbanan och ett regionalt cykelstråk ligger precis intill, vilket ger goda förbindelser till resten av Stockholm. Projektet omfattar tre hus runt en sluten gård samt ett punkthus. Utöver lägenheterna planeras även för ett varierat utbud av butiker och service i entrévåningarna, vilket kommer att skapa en livlig atmosfär dygnet runt.

Den nya bebyggelsen kommer att variera i höjd från 7 till 25 våningar. Den första inflyttningen i Wallenstams lägenheter är planerad till 2026.