Bonas ägare prisade för insatser i svenskt näringsliv

Foto: Giorgio Trovato / Unsplash

Ägarfamiljen bakom Malmöföretaget Bona har tilldelats Kungliga Patriotiska Sällskapets näringslivsmedalj för sina framstående individuella insatser inom svenskt näringsliv. Utmärkelsen hedrar Bonas arbete som ett svenskt familjeföretag som förser världen med produkter som förlänger golvens livslängd.

Vid en ceremoni på Moderna Museet i Stockholm mottog ägarna Bertil Edner och Britt-Marie Forsberg medaljen från Prinsessan Christina. Bona, grundat 1919 av livsmedelshandlaren Wilhelm Edner, har utvecklats genom fyra generationer till att bli en ledande leverantör av produkter för renovering och underhåll av golv. Idag leds företaget av syskonen Bertil Edner och Britt-Marie Forsberg, som båda är aktiva i företagets styrelse.

Genom åren har Bona etablerat sig i branschen, med fokus på innovation och hållbarhet som centrala drivkrafter. Med huvudkontor i Malmö, verkar företaget i 90 länder och har över 700 anställda.

– Vi är stolta över vårt bidrag till den svenska industrin och tar emot medaljerna som representanter för både medarbetare och ägarfamiljen, säger Britt-Marie Forsberg.

Från att ursprungligen ha fokuserat på bonvax, erbjuder Bona idag ett brett utbud av produkter och tjänster med målet att skydda och försköna trägolv världen över. Företaget har ett långvarigt miljöengagemang och lanserade på 1970-talet världens första vattenbaserade golvlack. Idag erbjuder Bona kompletta lösningar för golvvård, stödd av Bona-certifierade hantverkare.

– Att bli erkänd med denna prestigefyllda utmärkelse är en stor ära för oss och visar att vi är på rätt väg. Vår vision är att fortsätta leda vägen mot en mer hållbar framtid för trägolvsbranschen, säger Britt-Marie Forsberg.