Bygg-Göta expanderar genom nytt partnerskap med Safjället Fastigheter

Foto: Maria Ziegler / Unsplash

Bygg-Göta har ingått ett partnerskap som delägare i det nystartade fastighetsbolaget Safjället Fastigheter, där P-G Persson är VD.

Detta beslut är en del av Bygg-Götas mål att expandera sin verksamhet och stärka sitt utbud av kommersiella lokaler i Göteborg.

P-G Persson, genom sitt företag Anliem, startar tillsammans med Backahill, Bygg-Göta, Lesley Invest och Bevaclean det nya fastighetsbolaget Safjället Fastigheter. De fem ägarna planerar att initialt investera cirka 500 miljoner kronor i bolaget. Ambitionen är att Safjället Fastigheter ska etableras som ett lokalt fastighetsbolag med starka ägare, en solid värdegrund, en tydlig hållbarhetsprofil, omfattande fastighetskompetens och hög närvaro på den kommersiella fastighetsmarknaden i Göteborg och Mölndal. VD för Safjället Fastigheter blir P-G Persson.

– Att vara med och starta Safjället Fastigheter tillsammans med en solid ägarkonstellation och P-G som VD känns helt rätt för oss. Vi har haft många samarbeten med P-G genom åren i olika roller och har alltid uppskattat samarbetet, säger Lennart Persson, delägare i Bygg-Göta.

Genom att samarbeta med likasinnade företag kan vi tillsammans skapa större värde för våra kunder och för samhället i stort.

Bygg-Göta är ett av Göteborgs största privatägda fastighetsbolag med över 100 fastigheter och 500 000 kvm bostäder och lokaler.

Förutom helägda fastigheter har Bygg-Göta ett antal strategiska samarbeten med olika fastighetsaktörer i Göteborgsområdet.