Löytötex Oy första hyresgäst i Logicenters nya anläggning i Hervanta

Anläggningen beräknas vara färdigställd i början av 2025. Bild: Logicenters

Logicenters, en utvecklare av logistikfastigheter, har presenterat sitt nyaste projekt i sydöstra Tammerfors i Finland där byggnationen av en lagerlokal påbörjats.

Familjeföretaget Löytötex blir den första hyresgästen i den nya fastigheten i Hervanta. Löytötex, som har nio butiker i Birkaland, erbjuder ett brett sortiment av produkter såsom textilier, kosmetika, rengöringsmedel och hushållsvaror både i fysiska butiker och online.

- Det är glädjande att skriva det första hyresavtalet i Hervanta, speciellt med en så lokal och betydande aktör som Löytötex. Den moderna anläggningen utvecklas med fokus på miljö och hållbarhet, vilket kommer att gynna Löytötexs logistikbehov väl, säger Jarkko Äikää, Commercial Director på Logicenters.

Miljömedveten fastighetsutveckling

Den nya fastigheten, som ligger strategiskt placerad nära E12 och E63 med bra förbindelser till både södra och norra Finland, kommer att utrustas med solcellspaneler på taket och bergvärmeuppvärmning. Målet är att fastigheten ska erhålla BREEAM-certifieringen excellent, vilket understryker Logicenters engagemang för hållbarhet.

- Det nya lagret och avtalet med Logicenters stärker vår expansions- och tillväxtstrategi samt vårt åtagande att förbättra servicekapaciteten i regionen. Det strategiska läget kombinerat med moderna faciliteter kommer att möjliggöra en optimerad verksamhet och fortsatt effektiv distribution till våra kunder, förklarar Mika Perkiö, VD för Löytötex Oy.

Framtida expansionsplaner

Utöver Löytötexs inflyttning under våren 2025, avser Logicenters att välkomna ytterligare hyresgäster till logistikområdet. För närvarande är ytterligare 25 000 m² tillgängligt för potentiella aktörer att hyra.

Källa: Logicenters

 

 

 

 

4