Fasadgruppen lanserar Elenta Solar för solcellslösningar i Stockholm och Mälardalen

Martin Jacobsson, VD för Fasadgruppen och Robert Salamandra, VD för Elenta Solar Sverige Foto: Fasadgruppen

Fasadgruppen breddar sitt utbud i Stockholm och Mälardalen genom att etablera ett nytt dotterbolag, Elenta Solar Sverige AB, som ska fokusera på solceller.

Elenta Solar kommer att tillhandahålla solcellslösningar för fastighetsägare främst i Stockholm och Mälardalen. Genom att samverka med Fasadgruppens befintliga verksamheter inom fasad och tak.

Den nya verksamheten kommer att ledas av Robert Salamandra, tidigare Area Manager på Svea Solar och affärsområdeschef på Aprilice. Robert har även haft ledande roller inom fasadbranschen och har därför en djup förståelse för synergierna mellan solcellsinstallationer och fasad- samt takarbeten.

"Med Elenta Solar tar Fasadgruppen ytterligare ett steg mot att erbjuda ett komplett utbud av tjänster för fastighetens utsida som förbättrar energiprestandan. Elenta Solar markerar också starten på en ny tillväxtstrategi där vi, istället för att förvärva en befintlig aktör, har valt att bygga upp en verksamhet från grunden med hjälp av en erfaren ledare. Vi ser fram emot att följa Roberts och Elentas utveckling framåt", säger Martin Jacobsson, VD för Fasadgruppen.