Frank Graveus ny divisionschef för Sweco Sveriges bygg- och fastighetskonsulter

Frank Graveus, som blir ny divisionschef för Buildings hos Sweco, fotograferad av Håkan Sjöström.

Frank Graveus har utsetts till ny divisionschef för Sweco Sveriges konsulter med expertis inom byggnader och fastigheter. Denna division omfattar Swecos verksamheter inom byggkonstruktion, installation, projekt- och byggledning, skydd och säkerhet samt hållbar fastighetsutveckling, och har drygt 1 300 medarbetare i Sverige.

Frank Graveus kommer närmast från rollen som affärsenhetschef för Installation på Sweco och har tidigare varit regionchef, gruppchef och uppdragsledare inom företaget.

– Just nu sker en viktig omställning inom bygg- och fastighetssektorn, där digitalisering och AI är kraftfulla verktyg för att möjliggöra snabbare framsteg mot fossilfrihet. Frank är en affärsmässig och driven ledare som förstår de utmaningar och möjligheter som omställningen innebär. Han har förmågan att engagera sina medarbetare och ett starkt kundfokus som gör honom till rätt person att driva och utveckla verksamheten vidare, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

– Jag är glad över förtroendet att få leda divisionen och tillsammans med alla skickliga medarbetare fortsätta utveckla Swecos affär inom byggnader och fastigheter. Vi lever i en spännande tid med hög förändringstakt. Våra kunder ställs nu inför nya behov kopplade till hållbarhet och säkerhet och många av lösningarna finns inom digitaliseringen. Jag ser fram emot att, tillsammans med kunderna, forma framtidens hållbara lösningar, där innovation och samverkan blir viktiga nycklar, säger Frank Graveus.

Frank Graveus kommer att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp och tillträder sin nya roll den 19 augusti. Tomas Holmgren, nuvarande divisionschef, lämnar Sweco efter 13 år i koncernen.