Bonnier Fastigheter expanderar med förvärv av Ersta 27

Foto: Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter har köpt Ersta 27, en fastighet med 167 lägenheter, cirka 7 000 kvadratmeter bostadsarea och 850 kvadratmeter kommersiella lokaler, fördelade på tre byggnader. Fastigheten ligger intill Ersta 25, som Bonnier Fastigheter förvärvade 2022. Ersta 27 är belägen på Erstaklippan och består av hyresbostäder med panoramautsikt över Stockholms inlopp och centrala Stockholm.

Förvärvet är en del av Bonnier Fastigheters strategi för att utöka sitt affärsområde Bostad och stärker deras engagemang för att utveckla attraktiva och hållbara boendemiljöer. Företagets mål är att långsiktigt skapa värde för hyresgäster genom att erbjuda fastigheter där samhällsansvar och hållbarhet är centrala komponenter.

- Ersta 27 erbjuder en unik kombination av lugna parkmiljöer och ett pulserande stadsliv i en attraktiv del av Södermalm som kommer att utvecklas mycket de kommande åren. Den eftertraktade platsen och dess närhet till utmärkta kommunikationer och en framtida tunnelbanestation gör detta till ett idealiskt läge för våra hyresgäster. Vi är stolta över att integrera Ersta 27 i vårt växande fastighetsbestånd. Förvärvet är ännu ett exempel på vår förmåga att kombinera kulturellt värdefulla miljöer med modern fastighetsförvaltning. Vi ser fram emot att välkomna hyresgäster till Ersta 27 och fortsätta bidra till en dynamisk och inkluderande stadsutveckling, säger Camilo Bossi, affärsområdeschef på Bonnier Fastigheter Bostad.

- Försäljningen är en viktig del i Ersta diakonis pågående expansion och vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Bonnier Fastigheter. Bonnier är en ansvarsfull och långsiktig fastighetsägare, och vi ser mycket positivt på att de nu även förvärvar fastigheten på Erstagatan 1A-C. Det skapar goda förutsättningar för ett välfungerande samarbete, säger Björn Övermark, fastighetschef på Ersta diakoni.