Huge Bostäder stärker Flemingsberg Science som partner i framtidens utveckling

Huge har flera pågående satsningar i Flemingsberg. Däribland nyproduktion av 129 hyresrätter, 81 studentbostäder, fem lokaler och en förskola med åtta avdelningar på Hälsovägen vid Flemingsberg science. Bild: Huge

Huge Bostäder har nu blivit en associerad och engagerad partner i stiftelsen Flemingsberg Science. Denna stiftelse arbetar för att göra Flemingsberg till ett av Sveriges främsta centrum för utbildning, forskning och kreativitet år 2050.

– Genom nyproduktion, stambyten och centrumförnyelse gör vi omfattande investeringar i Grantorp under de kommande åren. Som partner får vi tillgång till ett bredare nätverk av intressenter, vilket ger oss större möjligheter att påverka utvecklingen av framtidens Flemingsberg, säger Karin Strömberg Ekström, vd för Huge Bostäder.

Stiftelsen Flemingsberg Science är en neutral aktör som driver den regionala utvecklingen i södra Stockholm. Deras uppdrag är att främja och leda utvecklingen av kunskapsintensiv verksamhet i Flemingsberg.

Stiftelsen vill nu öka etableringstakten och innovationsförmågan i Flemingsberg. De har tre strategiska mål:

  • Flemingsberg ska vara det första valet för etableringar i södra Stockholm.
  • Flemingsberg ska erbjuda en internationellt konkurrenskraftig innovationsmiljö.
  • Flemingsberg ska utvecklas till en testbädd för urbana samhällsutmaningar.

Fakta – Huge Bostäders aktuella satsningar i Flemingsberg:

  • Stambyten och renoveringar av 1 218 lägenheter och 40 lokaler på Terapivägen och Diagnosvägen.
  • Nyproduktion av 129 hyresrätter, 81 studentbostäder, fem lokaler och en förskola med åtta avdelningar på Hälsovägen vid Flemingsberg Science.
  • Förnyelse och upprustning av Flemingsberg centrum, som har 1,7 miljoner besökare årligen.