Region Stockholm startar nu försäljningen av St: Eriks Ögonsjukhus

Charlotte Broberg (M) fastighets- och serviceregionråd. Foto: M/Mynewsdesk

Region Stockholm startar nu försäljningen av fastigheten Tegelbruket 4, även känt som St: Eriks Ögonsjukhus. Det handlar om 2,3 hektar av mark och upp emot 400 bostäder som kan byggas. Lokalerna tillhörde St: Eriks ögonsjukhus som nu flyttar till nya lokaler inriktade på forskning och utveckling vid Karolinska sjukhuset i Solna för att därmed blir en del av life science klustret som växer fram i Hagastaden.

- Detta är en stor vinst både för St: Eriks ögonsjukhus som flyttar in i nya moderna lokaler med fokus på forskning och för stockholmarna som får ett helt nytt kvarter med bostäder, affärer och restauranger. Det här är en unik möjlighet att vara med och bygga och påverka utformningen av Stockholms absoluta innerstad, säger Charlotte Broberg (M) fastighets- och serviceregionråd.

-Det är en affär i miljardklassen och ger ökade intäkter till regionen vilket gör att vi fortsatt kan satsa på investeringar i sjukvård och kollektivtrafik. Det är inte försvarbart att ha tomma lokaler som kostar pengar. Vi ska alltid värna Stockholmarnas pengar, avslutar Charlotte Broberg (M) fastighets- och serviceregionråd.