Modulhus satsar på hållbart lyxboende

Foto: Modulhus
Foto: Modulhus
Foto: Modulhus
Foto: Modulhus
Foto: Modulhus
Foto: Modulhus
Foto: Modulhus

De nya villorna som Modulhus nu lanserar för tankarna till de eleganta glasboxarnas guldålder och Case Study husen i Los Angeles. Men istället för de klimatbetungande material av betong och stål som förknippas med den här typen av villor skapas samma känsla med klimatsmart korslimmat trä och glas.

 

bild
Foto: Modulhus

Utökningen av utbudet hos Modulhus med CLT villor är en del i företagets satsning under 2020 på arkitektur och hållbarhet.

- Med våra nya CLT villor fyller vi ett hål på marknaden. Den vanligaste frågan vi får från kunder gäller hållbarhet. Våra kunder värderar bra design och ett snyggt hus på sin tomt lika mycket som att huset ska vara hållbart, säger Oliver Nömm, grundare på Modulhus.

 

bild
Foto: Modulhus

 

CLT, eller KL-trä, är en förkortning av korslimmat trä. Fördelarna med matieralet är många, vilket är varför det snabbt blivit en riktig arkitekt-favorit. Materialet är både starkt och hållbart, med en materialstyrka och formstabilitet jämförbar med betong som möjliggör flexibla lösningar då få bärande väggar krävs. En till fördel med korslimmat trä är den snabba konstruktionstiden, eftersom klimatskalet (väggar & tak) färdigställs på 2–3 dagar. På så sätt kan ett nyckelfärdigt hus vara färdigt inom tre till fyra månader.

 

bild
Foto: Modulhus

- Målet är att inom kort även kunna erbjuda nyckelfärdiga CLT-villor, vill du veta mer om det är det bara att höra av sig, säger Oliver Nömm.

bild

Modulhus lanserar nu 8 olika husmodeller i sin nya villaserie i storlekar mellan 123-237 kvadratmenter. Husen är rymliga och ljusa samtidigt som de är energieffektiva. Husen har stora panoramafönster och öppen planlösning.

 

bild
Foto: Modulhus