Peab satsar på hyresrätter och samhällsfastigheter med hjälp av ny tjänst

John Ödman. Bild: peab

Peab Projektutveckling Väst, som ansvarar för bostads- och fastighetsutveckling i Västsverige, inrättar en ny tjänst med ansvar för hyresrätter och samhällsfastigheter. Syftet med den nya tjänsten är att flytta fram positionerna och ta ännu fler affärer inom segmenten hyresrätter och samhällsfastigheter. Ny ansvarig chef för verksamheten blir John Ödman som kommer från Lansa Fastigheter och en roll som affärsutvecklingschef.

– Den här delen av vår affär går fortsatt bra och vi ser potential att ta ytterligare marknadsandelar de kommande åren. Dessutom är behovet av nya hyresrätter och samhällsfastigheter fortsatt stort i regionen. Det kändes därför rätt naturligt att hitta någon som kunde fokusera hundra procent av sin tid på att hitta och utveckla ännu fler affärer inom områdena hyresrätter och samhällsfastigheter, säger Staffan Lundqvist, projektutvecklingschef Peab Väst.

John Ödman ska ansvara för affärsområdena hyresrätter och samhällsfastigheter i Väst. Uppdraget kommer primärt att kretsa kring att hitta, förvärva, utveckla, hyra ut och sälja projekt inom de två affärsområdena. John kommer senast från Lansa Fastigheter, där han de senaste åren innehaft rollen som affärsutvecklingschef. Där har han ansvarat för expansion av fastighetsportföljen genom förvärv av mark, pågående projekt och förvaltningsfastigheter.

– Det är en väldigt intressant och utmanande region. Här finns det centrala och urbana lägen blandat med platser med mindre befolkningstäthet. Oavsett plats så finns det ett stort behov av hyresrätter och samhällsfastigheter. Jag tror att mina tidigare erfarenheter kommer att komma till användning här, säger John Ödman.
 

John Ödman tillträder tjänsten den 16 augusti.