Aritco och Alexander Lervik presenterar hissen Aritco HomeLift

Aritco HomeLift. Foto: Undéhn.

Aritco bjuder in hissen till finrummet

I samarbete med formgivaren och designern Alexander Lervik har Aritco tagit fram hissen Aritco HomeLift där design och innovation står i fokus. Hissen är som namnet antyder skapad för hemmamiljö och har som ambition att skapa en unik förutsättning för rörelse mellan olika våningsplan samtidigt som den tar hemmet till en helt ny nivå i inredningsväg.

Aritco HomeLift är skapad för att vara ”det lilla extra” i ett hem. Inte bara att den skapar nya förutsättningar för bekvämlighet och rörlighet, utan den blir också en spektakulär inredningsdetalj som gör hemmet unikt. Den välkände formgivaren och numer ”head designer” på Aritco – Alexander Lervik – är den som ligger bakom designen. Viktigt för Lervik var att lyfta fram hissen som ett uttrycksfullt och tydligt designelement som kan placeras centralt i ett modernt hem, och inte som något man hellre gömmer i ett hörn.

 

bild
Aritco HomeLift. Foto: Undéhn

 

Hissen är en så kallad plattforms-hiss där hissen rör sig upp och ned utan att behöva ett gjutet/separat hisschakt, vilket betyder att hissen inte tar lika stor plats och gör installationen mycket lättare. Med ett glasschakt innebär det också att 95% av produkten är återvinningsbar – men även att hissens interiör och belysningssystem blir ett snyggt designelement i huset. Aritco HomeLift är således ett snyggare, mindre, tystare och billigare alternativ till de mer traditionella hissarna och passar perfekt i hemmet.

 

bild
Aritco HomeLift. Foto: Undéhn

Bolon bland designvalen

Aritco HomeLift erbjuder flera olika designval, där mattor från Bolon är ett av dem. Utöver val av matta finns även olika alternativ för storlek, färg och glasmaterial. Hissen går att få i bland annat vitt, ljust blågrå, salvia, ljus elfenben, antracitgrå, rödbrun eller svart. Hissens bakvägg är också bakgrundsbelyst och som kund kan man välja mellan flera olika konstmotiv från kända skandinaviska formgivare. Hissen kan alltså skräddarsys efter kundens egna preferenser.

 

bild
Aritco HomeLift. Foto: Undéhn

 

Hissens belysning styrs enkelt genom SmartLift-appen. Ljuset kan inte bara ändras i styrka, utan man kan även välja vilken färg ljuset ska ha. Till exempel om man vill att hissen ska synas väl utifrån, ha ett mer dämpat ljus eller välja en färg som matchar rummet hissen angränsar till. 

 

bild
Aritco HomeLift. Foto: Undéhn