Hotel Gamla Stan ansluter sig till BWH Hotel Group

Fasad Hotel Gamla Stan. Bild: BWH Hotel Group

 Hotel Gamla Stan anslöt sig till BWH Hotel Group under varumärket BW Signature Collection. Det blir kedjans första hotell i Gamla Stan och det 13:e i Stockholms innerstad.

Fastigheten som genomgått en total ombyggnation under 2018, har 81 rum inrymda i tre fastigheter, där den äldsta delen av hotellet är daterad till 1600-talet. Här har huskropparnas olika karaktär satt sin prägel på rummen, vilka är olika till både form och storlek.

bild
Flertalet av Deluxe-rummen har en fantastisk utsikt mot Saltsjön. Bild: BWH Hotel Group

 

”Vi gläder oss åt att få in ytterligare en unik pärla i vår portfölj av olika hotell och dessutom med ett riktigt drömläge i Gamla Stan. Vi märker ett ökat intresse från hotellägare att ansluta sig till oss då det är en svår tid och man vill rusta sig för framtiden. Det som gör att många väljer oss är kombinationen av att tillhöra en stark global hotellkedja som skapar intäkter och minskar kostnaderna samtidigt som man får behålla sin självständighet och individuella prägel”, säger Johan Michelson, VD för BWH Hotel Group i Skandinavien.

 

bild
Ett attraktivt läge på Skeppsbron, ett stenkast från Kungliga Slottet, bjuder på en unik vy över Skeppsholmen, Djurgården och Stadsgården. Bild: BWH Hotel Group

 

”Vi har sedan länge två cityhotell med i BWH Hotel Group, så det föll sig naturligt att även Hotel Gamla Stan skulle bli en del av kedjan, särskilt som det relativt nya varumärket BW Signature Collection kändes som en ”perfect match” med hotellets profil. Hotellets läge, karaktär och service kommer att gynna de gäster som söker det bästa av Stockholm under sin vistelse”, säger Martin Hosseini, VD/ägare på Vi Invest.

Utöver fantastiska rum och ett unikt läge, erbjuds även gästerna att äta en lyxig frukostbuffé i sann Gamla Stan-anda, då hotellets restaurang är en konverterad medeltida källare.