Nästa generations kontor - Eira i Barkarby

Illustration: Skanska

Eira är ett klimatneutralt hus i hjärtat av Barkarby med en tillgänglighet utöver det vanliga tack vare det stora utbudet av kommunikationer och service. Huset är skapat med medarbetarnas och miljöns bästa i åtanke, och varje del av huset är utformat för flexibilitet och samarbete.  

Barkarby är ett av Sveriges mest expansiva områden och ger utmärkta förutsättningar för företag att utvecklas och växa. Här skapas bostäder för 30 000 nya invånare och tusentals arbetsplatser i en hållbar och dynamisk stadsmiljö. Barkarby kommer bli det nya hjärtat i regionen och 1,4 miljoner personer kan resa hit på 30 minuter.

bild
Illustration: Skanska 

Den naturliga samarbetsplatsen

Eira utmanar traditionella sätt att bygga kontor på. Utformningen, gestaltningen och materialvalen för hela byggnaden – såväl utvändiga som invändiga – har haft klimatet som främsta fokus. Genom att använda trämaterial blir belastningen på miljön betydligt mindre jämfört med betong. Trämaterialet bidrar även till ett bättre inomhusklimat där medarbetarna ges de bästa förutsättningarna för samarbete och arbetsro.

Delar av huset har utformats för att göra rörelse till en naturlig del i vardagen. Bland annat slingrar sig, likt en trädstam, en stor spiraltrappa fram genom våningarna. När vi rör på oss ökar koncentrationsförmågan och kreativiteten. Även stora balkonger sträcker sig längst med ena husväggen där medarbetarna kan arbeta eller slappna av när vädret tillåter.

bild
Illustration: Skanska 

Husets utformning bidrar till minskad stress och ökat välmående. Eira är en samarbetsplats utformad för att skapa balans i arbetsliv och vardagsliv.