Riksbyggen vann ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet

Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad. Foto: Riksbyggen

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet. Tidigare i år har Riksbyggens utsetts till Årets Grönaste Varumärke och förstaplatsen i Nöjdkundindex, NKI, det är Hemnet som står bakom Guldhemmet och tävlingen syftar till att samla och hylla bostadsbranschens främsta profiler och starkaste insatser.

– Vi är mycket glada och stolta över utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i Guldhemmet. Riksbyggen har en hög ambitionsnivå när det gäller att bygga bostäder med stort fokus på hållbarhet ur många olika perspektiv. Det är väldigt roligt att det arbetet uppmärksammas, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

– Utmärkelsen är ett fint bevis på såväl kundernas som branschens erkännande av vårt långsiktiga arbete för att skapa rum för hela livet. Vi tror att vårt arbete med att skapa hållbara bostäder samt det faktum att vi tagit en förstaplats i Nöjdkundindex, NKI, har bidragit till att vi nu premieras för andra året i rad med vinst i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Motiveringen:
"Vinnaren är en samhällsbyggare som verkar i hela landet och bygger i olika upplåtelseformer och för alla åldrar. Med ett imponerande fokus på hållbarhet, ansvarstagande och innovation är detta en förebild för hela branschen."

Om Guldhemmet:
Efter att ha gått igenom och utvärderat drygt 340 nomineringar har Guldhemmets jury utsett totalt 24 finalister i åtta kategorier. Vinnarna utsågs den 16 september i samband med galan som uppmärksammar landets främsta och viktigaste insatser bland fastighetsmäklare och bostadsutvecklare.