Teknikföretaget Wolt flyttar till Atrium Ljungbergs lokaler i Hagastaden

Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Foto: Atrium Ljungberg

Det expansiva teknikföretaget Wolt, känt för sin leveransplattform, flyttar sitt svenska huvudkontor till Atrium Ljungbergs lokaler i Hagastaden. Det nya hyresavtalet omfattar cirka 800 kvadratmeter och i februari går flytten till historiska Mineralvattenfabriken, mitt i den nya stadsdelen. 

Wolt grundades 2014 av finska entreprenörer och har sedan dess expanderat till 23 olika länder och mer än 250 städer. Genom Wolts app och hemsida kan kunder beställa mat och andra produkter från plattformens restaurang- och butikspartner och få sin beställning levererad direkt hem till dörren på 30 minuter. Bolaget befinner sig på en expansionsresa och flyttar nu sitt svenska huvudkontor till den tidigare Mineralvattenfabriken på Hälsingegatan, som idag är ombyggd till en modern kontorsfastighet med industriell karaktär.

Fram till 2030 väntas Hagastaden växa med 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya bostäder. Stadsdelen präglas av unik, ultraurban arkitektur och en skyline med internationella influenser, något som skapar spännande kontraster till den intilliggande Hagaparken och Brunnsviken.

Atrium Ljungberg har funnits i Hagastaden i närmare 25 år och är en av de största fastighetsägarna i området. I beståndet finns såväl karaktäristiska industrifastigheter från 1930-talet såsom tidigare Apotekarnes Mineralvattenfabrik, Glashuset och PV-palatset, som nya moderna byggnader som Life City, beläget rakt ovanpå E4:an. Därutöver har bolaget flera markanvisningar i Hagastaden för både kontor och bostäder.

Hyresavtalet med Wolt är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.