"Högt byggande kan bromsa Köpenhamns bopriser"

Foto: Santac

Investeringarna i bostadsutveckling i Köpenhamnsområdet, inte minst från utländska spelare, börjar nu bli så omfattande att utbudssidan kan väntas börja bromsa in den starka pristillväxt som varit i staden.

 

Det uppger Skanska Danmarks marknadschef Elo Alsing vid Business Arena Malmö 2016, ett fastighets- och samhällsbyggnadsevent som arrangeras av Fastighetsnytt.

 

Öresundsinstitutets chefsanalytiker Britt Andresen konstaterar under samma panel att Köpenhamns bostadsmarknad har haft stöd från att den danska huvudstadens befolkningstillväxt legat på 100-årshögsta.

 

Samtidigt konstaterar Skanska-chefen att kontorsbyggandet i huvudstaden är desto lägre. De få nyproducerade kontorsprojekt som kommer ut kan i nuläget säljas till mycket bra (låga) avkastningskrav, säger Elo Alsing. Han ser här störst betalningsvilja hos utländska fastighetsinvesterare.

 

På Stockholmsbörsen har Balder och Heimstaden betydande satsningar på Köpenhamnsbaserade bostäder. Castellum och Wihlborgs ökar samtidigt på Köpenhamns kommersiella fastighetssida.

(Six News)