Vasakronan investerar ytterligare 420 miljoner i Uppsala Science Park

Bild: Vasakronan.

Nyligen tecknade Vasakronan avtal med Livsmedelsverket om 8 300 kvadratmeter i Uppsala Science Park, USP. Därför uppförs nu en byggnad om totalt 10 000 kvadratmeter. Byggstarten är planerad under 2018 och inflyttning till årsskiftet 2020/2021.

2015 startade bygget av Hubben, en kunskapsnod och mötesplats öppen för alla. En satsning på cirka 500 miljoner kronor. Med den nya byggnaden investeras ytterligare 420 miljoner kronor. Byggnaden kommer till största del att innehålla arbetsplatser för cirka 500 medarbetare samt avancerade lab. Avtalet är 15-årigt och innebär att uthyrningsgraden är 83 procent redan vid byggstart. Målsättningen är att miljöcertifiera byggnaden enligt LEED platina.

– Totalt kommer vi att ha investerat ungefär 900 miljoner i parken på bara några år. Den nya byggnaden och en stark aktör som Livsmedelsverket bidrar till utvecklingen av USP, en av Sveriges främsta Innovationsmiljöer. Genom fortsatta investeringar gör vi plats för fler spännande aktörer, säger Jan-Erik Hellman, regionchef Uppsala.

Hyresavtalet är villkorat regeringsbeslut.