Logicenters förvärvar mer mark i Brunna

Logicenters gör markförvärv i Brunna, norr om Stockholm. Foto: Logicenters

Nu växlar Logicenters upp och förbereder för ytterligare expansion i Brunna Logistikpark. Genom att förvärva 52 000 kvadratmeter mark stärker logistikfastighetsaktören nu sin närvaro i logistikparken. Markförvärvet möjliggör byggstart på spekulation för en ny anläggning under den senare delen av 2020. Logistikanläggningen byggs på spekulation men ska ha möjlighet att inrymma och anpassas efter ett flertal hyresgäster.

Logicenters fortsätter att etablera och befästa sin närvaro på strategiska platser för logistik. Denna gång genom ett markförvärv i Brunna, norr om Stockholm. Med närhet till både Stockholm och Arlanda Flygplats har området ett ypperligt geografiskt läge för logistik. Dessutom är den nya markytan optimalt belägen då den erbjuder stora och synliga skyltmöjligheter mot vältrafikerade E18 för den anläggning som kommer att byggas på marken.

– Det är just såna här satsningar som Logicenters ska göra, därför är jag mycket glad över att ett rejält markförvärv nu är i hamn. Brunna Logistikpark erbjuder både geografiska fördelar och ett perfekt läge för den som vill bedriva modern logistik. Detta säkrar vår expansion i området och vi ser fram emot att börja skissa på en ny modern anläggning som kommer att kunna husera flertalet hyresgäster med skiftande behov, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

I och med det här markförvärvet utökar Logicenters således sin närvaro i Brunna Logistikpark rejält och besitter nu en total markyta om 148 115 kvadratmeter. Logistikfastighetsaktören har varit närvarande i den väletablerade logistikparken sedan 2017 och har efter färdigställandet av denna anläggning en uthyrningsbar area om 100 715 m². I Logicenters fastigheter i området huserar redan aktörer som Zalando, Systembolaget, Bythjul.com och Autoglas.