BoKlok bygger 48 kvadratsmarta lägenheter i Enköping

Illustration av interiör, lägenhet från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltig byggnation.

I Gånsta i Enköping ska BoKlok bygga 48 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021 med beräknad inflyttning vintern 2022.

- På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Vi har tidigare byggt omtyckta bostäder i Enköping. Det hoppas vi kunna bidra med även här i Gånsta, genom våra lägenhetshus ritade av arkitekt Thomas Sandell. Med deras skandinaviska design och smarta lösningar vill vi skapa hem och områden som är hållbara över tid och där man ska kunna leva och trivas länge, säger Erkki Eilola, projektchef på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Alla lägenheterna byggs som bostadsrätter.

- Vi bygger alla våra hus inomhus i fabrik, genom industriella och effektiva processer. Det gör att vi kan hålla priserna nere utan att tumma på kvaliteten. Tvärtom behöver vi inte uppfinna hjulet gång på gång, utan kan förfina vårt tillvägagångssätt, tänka smart – och bygga snabbt! säger Erkki Eilola.

Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Flinta och i närheten finns naturområden, förskolor, skolor och bra kommunikationer till centrala Enköping. Från Enköping station går det tåg till Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro. Från det nya kvarteret nås E18 på 5 minuter med bil.

Bostäderna kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning som kommer att ske via en livesändning online. Alla intresserade kan anmäla sig till dragningen. En turordningslista upprättas och kunder får sedan välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.