Valle View - andra byggnaden i utvecklingsprojekt i Norge

Foto: Trond Joelsson Byggeindustrien.

Valle View är precis som grannbyggnaden Valle Wood, certifierat med BREEAM-NOR Excellent för sitt bidrag till en bättre miljö och som en investering i platsen. Fasadelementen på Valle View följer samma konstruktion och design som på Valle Wood, detta för att skapa en sammanstrålning av de båda byggnaderna.

Utvecklingsprojektet (området) omfattar 60 000 kvadratmeter kontor och består av totalt 3 byggnader (Valle Wood, Valle View, Valle Vision). För att underlätta för de som ska bruka kontoren så är fastigheterna strategiskt belägna nära tunnelbana, flygbussar och större vägar.

Valle View är en byggnad med 13 våningar och är utformad för att skapa ett skydd mot den tunga trafiken precis bredvid byggnaderna. Jämfört med Valle Wood är Valle View därför mycket högre och kommer på ett sätt att fungera som ett slags skydd för den mindre Valle Wood-byggnaden. Byggnaderna kommer att anslutas genom ett gemensamt garage, men förutom det så är de separerade och upplevs som enskilda byggnader.

Även om du kan se de olika karaktärerna mellan fastigheterna, visar designen att byggnaderna hör ihop. Valle View är tredimensionell, inte bara för att stoppa vinden, utan också för att låta metallytorna fånga ljuset på de mest spektakulära sätten.