Grenemark och Alladin nominerade till Årets kraftkvinna

Vattenfall.

Catarina Grenemark och Saira Alladin på Vattenfall Eldistribution är nominerade till Årets kraftkvinna 2021, en utmärkelse som tilldelas en kvinna i energibranschen som imponerar med sin kompetens.

Priset Årets Kraftkvinna ska synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energisektorn för att bredda rekryteringsbasen och attrahera fler till branschen. Bland de 170 nominerade finns allt från experter till tjänstepersoner till verkställande direktörer. Tolv av de nominerade kommer från Vattenfall och två av dessa kraftkvinnor finns på Vattenfall Eldistribution.

Catarina Grenemark, chef för Kundrelationer Företag, ansvarar för avtal, dialoger och relationer med Vattenfall Eldistributions största kunder. Hon är utbildad ekonom och tycker att det bästa med jobbet är att få verka i ett företag och en bransch mitt i elektrifieringen av samhället. Catarina Grenemark upplever att jämställdheten har gått framåt men ser ett behov av att öka mångfalden och attrahera fler till branschen. Hon tror på att lyfta andra och försöker göra det genom att dela med sig av erfarenheter och ge stöd.

Tidigare vinnaren Saira Alladin är återigen nominerad men utan chans att vinna då hon även sitter i juryn. Hon är elektroingenjör, jobbar som chef för Nätdrift & Underhåll på Vattenfall Eldistribution och har tidigare varit på Sweco, ABB och ÅF som elnätskonsult, ställverkskonstruktör och med stationsprojektering. Hon är engagerad i och har varit en drivande kraft i mångfald- och inkluderingsfrågor under hela sin karriär.

Priset Årets kraftkvinna har delats ut sedan 2016 av nätverket Kraftkvinnorna som verkar för en mer jämställd energibransch. Annika Viklund, vd på Vattenfall Eldistribution, och Saira Alladin, då regionchef på Sweco, finns med bland de som tidigare fått utmärkelsen. Vem som blir Årets kraftkvinna 2021 avslöjas vid en prisutdelning 15 november.