AIX Arkitekter öppnar kontor i Uppsala

Utsikt från AIX kontor mot Forumkvarterets galleria. Foto: AIX.

Den 1 februari öppnar AIX Arkitekter kontor i Uppsala. AIX har varit aktiva på Uppsalamarknaden i över 10 års tid och har genomfört ett stort antal projekt under åren. Med det nya kontoret vill AIX placera sig närmare sina kunder och därmed växa ytterligare i Uppsala.

- Vi är jätteglada när vi nu tar det här efterlängtade steget. Med ett kontor på plats ökar vi kontaktytorna och våra möjligheter att bidra till arkitekturen i denna vackra och spännande stad, säger Erik Torvén, vd på AIX.

Uppsala har en stark identitet och är en mycket intressant marknad, med goda förutsättningar för en långsiktig dynamisk utveckling. Den lokala närvaron är viktig, samtidigt som Uppsala är en bra utgångspunkt för att arbeta i hela norra Mälardalen och norra Sverige.

- Vi ser fram emot att bjuda in till samtal om Uppsalas framtid hos oss under våren, säger Katja Hillström, arkitekt och delägare som leder arbetet med etableringen.

Det nya kontoret är strategiskt placerat i Forumkvarterets galleria, med gångavstånd till tåget och stadens serviceutbud. Forumkvarteret är ett urbant innerstadskvarter med shopping, restauranger, caféer, bostäder och kontor, mitt i storstadsflödet i centrala Uppsala.

- Vi är mycket glada att AIX har valt Forumkvarteret. De fina kontorslokalerna i Uppsalas absoluta cityläge är en bra grund för att växa i staden, säger Eva Troell, Leasing Manager på fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

AIX Arkitekter har alltjämt sitt huvudkontor i Industricentralen på Hudiksvallsgatan i Stockholm, arkitekten Ragnar Östbergs vackert gestaltade industribyggnad från 1930-talet.