Storsatsning på stadsdelsprojekt i Karlstad

Bild: Löfberg Fastigheter

Löfberg Fastigheter, Färjestad BK och en rad andra aktörer gör en gemensam storsatsning i Karlstad – ett nytt projekt där asfaltsytor i anslutning till Löfbergs Arena omvandlas till en grön och levande stadsdel med bostäder, handel, kontor, parkeringshus med mera. Totalt handlar det om en yta på ca 100 000 m2 som kommer att byggas i etapper under en tioårsperiod.

- Den totala ytan för bostäder ligger på knappt 70 000 m2, fördelat på både hyres- och bostadsrätter. Det här blir alltså ett rejält tillskott av attraktiva bostäder som stärker Karlstads utveckling och attraktionskraft, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

bild
 Bild: Löfberg Fastigheter

Satsningen är ett samarbete mellan en rad etablerade aktörer med stor erfarenhet av att utveckla nya, attraktiva stadsdelar i Karlstad. De fyra huvudintressenterna är Löfberg Fastigheter, Färjestad BK Fastighet, NWT Gruppen och Paritt.

- Det här är aktörer som delar ambitionen att bidra till en positiv och hållbar utveckling i Karlstad, och som har stor erfarenhet av liknande satsningar som till exempel Löfbergs Arena, Mitt I City, Karlstad CCC, Bryggudden och Tullholmsviken. Det skapar goda förutsättningar för att vi ska kunna göra något riktigt bra tillsammans, säger Tomas Rhöse.

Löfberg Fastigheter är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar och utvecklar fastigheter i Karlstad med omnejd. Löfberg Fastigheter är en del av Bröderna Löfberg som även äger Kafferosteriet Löfbergs.