Fastighetsbyrån och OBOS tecknar avtal för försäljning av lägenheter i Hjärup

Foto: Fastighetsbyrån /OBOS

OBOS Projektutveckling tecknar uppdragsavtal med Fastighetsbyrån för försäljningen av 56 lägenheter i Hjärup. Projektet går under namnet Esplanaden med försäljningsstart i början av 2023 och färdigställande Q1 2026.

Projektet är svanemärkt och bostäderna är fördelade på 1-4 Rok, 35-98 kvm. Ansvarig projektledare hos Fastighetsbyrån är nyproduktionsansvarig Alexandra Ernberg som säger att hon är glad för samarbetet och ser fram inför lanseringen.

”-OBOS Projektutveckling väljer att lansera ett mycket välplanerat projekt i en minst sagt utmanande tid, vilket gör mig jätteglad. Det finns ett behov och intresse för denna typen av lägenheter och vi ser fram mot att börja prata med intressenterna och hjälpa dem att hitta ett nytt, energisnålt hem med fokus på funktion och hållbarhet. Det ligger helt rätt i tiden då bland annat höga driftkostnader är en utmaning för många som bor i äldre hus.”

I Esplanden kommer OBOS Projektutveckling även erbjuda OBOS Deläga, vilket gör det möjligt för fler att komma in på bostadsmarknaden. Ansvarig mäklare, Johan Lundahl berättar om vad det innebär.

”-OBOS dela innebär att man själv köper halva lägenheten, andra halvan hyr man av OBOS, och på sikt tar man långsamt över den fulla äganderätten. Det är ett jättebra sätt för den som behöver lite extra hjälp med sitt bostadsköp, gammal som ung.”

Johan fortsätter att berätta om vad som väntar dem som är intresserade av Esplanden.

”-I nästa steg erbjuds platsvisning på Vintergatan i Hjärup den 12 februari för den som vill lära känna projektet mer och se platsen. Säljstarten sker senare i februari. Är man intresserad skulle jag rekommendera alla att göra en intresseanmälan på OBOS hemsida och bli medlem, då får man en dags förtur framför den öppna marknaden, och en massa andra fördelar som rabatter mm. ”